flagrus flageng
Acasa < GS1 Moldova

             

Despre schimbarea denumirii ...
Asociatia Nationala de Identificare Automata a fost primita in cadrul Asociatiei Internationale EAN International , in calitate de membru in anul 1995. In anul 2004 doua organizatii internationale (EAN International - European Article Numbering si UCC - Uniform Code Council), lideri in aplicarea codificarii de bare, s-au comasat intr-o singura organizatie GS1 (Global Standards One). In mod corespunzator toate 111 de Organizatii Nationale isi schimba denumirile lor. Inclusiv si Asociatia Nationala de Identificare Automata EAN Moldova, din martie 2005, si-a schimbat denumirea organizatiei in Asociatia Nationala de Identificare Automata GS1 Moldova. Cu toate ca noi am schimbat denumirea organizatiei, scopurile si sarcinile noastre au ramas aceleasi.

Despre drepturile ...
Astfel, GS1 Moldova (EAN Moldova) dupa 20 ani de activitate in organizatia internationala GS1 (EAN International) ramine unica organizatie din Republica Moldova, recunoscuta pe plan international care are dreptul de a folosi sistemele de identificare a produselor GS1 si EPC, de a atribui prefixele membrilor sai si de a elabora baza de date regionala in cadrul Registrului Mondial.

Despre serviciile ...
Membrilor sai Asociatia le ofera:

  • atribuirea prefixului intreprinderii (Global Company Prefix - GCP), ce este unic in lume;
  • atribuirea numerilor de producere a intreprinderii (Global Trade Item Number - GTIN);
  • atribuirea numerilor unice de adresa (Global Location Numbers - GLN);
  • permite primirea informatiei de contact despre producatorul produsului in conformitate cu numarul sau (codul de bare) (In intreaga lume!);
  • permite cautarea produsului solicitat, folosind clasificatorul produselor si a serviciilor (In intreaga lume!);
  • ofera ajutorul practic la intrarea in Registrul Mondial;
  • verifica calitatea tiparului simbolurilor codului de bare;
  • edita materiale normative despre standardele si specificatiile sistemelor GS1 si EPC;
  • familiarizeaza cu ultimele elaborarile organizatiei GS1;
  • informeaza despre evenimentele de ultima ora in activitatea asociatiei GS1.

Despre activitatea sa ...
Actualmente mai mult de 700 de agenti economici ai Republicii Moldova din diferite domenii de activitate au devenit membrii ai asociatiei GS1 Moldova. In baza de date a asociatiei sunt inregistrate mai mult de 250 mii de denumiri a diferitor tipuri de produse (produselor de consum curent, ambalajuri pentru grupuri si ambalajuri pentru incarcaturi). Cu scopul promovarii sistemei de identificare a fost pregatite circa zece brosure si doua CD-uri, cu Specificarile de baza ale sistemei GS1, cu folosirea codificarii de bare in domeniile industriei usoare, in poligrafie etc. Informatia despre membrii nostri si membrii a comunitatii GS1 este accesibila in Internet prin Catalogul International.

Despre Directia Executiva...
Galina Birsanu - Director Executiv, galina@gs1md.org
Elena Madan - Manager Financiar, elena@gs1md.org
Adresa directiei:
9, Grigore Vieru Bd., MD 2005, mun.Chisinau, Moldova Tel: (373 22) 21.16.69 Fax: (373 22) 21.16.69
E-mail:info@gs1md.org
url:www.gs1md.org

The Global Language of Business