flagrus flageng
Home < Proiectul GS1 Databar < Cunostinte de notiuni principale ale simbolicii GS1 Databar

             

Simbolica GS1 DataBar (anterior denumita Simbolurile de Dimensiune Redusa sau RSS) culegere de coduri de bare, care pot identifica produsele de dimensiuni mici si de a contine mai multa informatie decit cele curente coduri de bare EAN/UPC. Codurile GS1 DataBar permit identificarea cu ajutorul astfel de numere GTIN, dificile pentru marcare, produse alimentare precum legumele si fructele proaspete, bijuteriile, preparatele farmaceutice si de a contine Identificatorii de Aplicare astfel precum sunt numerele de serie, numerele de loturi si termenele de valabilitate. Aceasta creaza posibilitatea de solutionare a problemelor de autentificare a produselor si de supraveghere a miscarii acestora in reteaua de livrare. Aceste coduri permit identificarea produselor cu o marime variabila. Recomandarile pentru utilizarea codurilor GS1 DataBar in aceste aplicari vor fi elaborate in viitorul apropiat.

Caracteristicele de baza ale simbolicii
  • Simbolica GS1 DataBar contine sapte codurile de bare din care 4 - GS1 DataBar Omnidirectional (omnidirectional), GS1 DataBar Stacked Omnidirectional (component omnidirectional), GS1 DataBar Expanded (extensiv) si GS1 DataBar Stacked Expanded (component extensiv) - se pot folosi pe sistema POS (punctele vinzarii en-detail) pentru citirea de catre scanere omnidirectionale, iar trei - GS1 DataBar Truncated (trunchiat), GS1 DataBar Limited (limitat) si GS1 DataBar Stacked (component) pentru citirea de catre scanere manuale. Toate codurile pot oglindi numarul global al unitatii de comert (GTIN), iar cele "extensive" pot contine informatia suplimentara cu ajutorul Identificatorilor de Aplicare. Informatia mai detaliata o puteti obtine pe pagina Specificatiile tehnice ale codurilor de bare GS1 DataBar
  • Pentru preparatele farmaceutice si pentru produsele usor alterabile, precum si pentru oricare din produse, daca este necesara autentificarea acestora, vor fi intrebuintati urmatorii Identificatori de Aplicare (AI): numerele lotului (AI=10. Acest numar poate fi atribuit in procesul de producere a unitatii de comert - numarul schimbului de lucru, numarul liniei de producere, sau oricare alt cod de producere); datele de producere sau de ambalare (AI= 11 sau AI=13), sau termenele de valabilitate (AI=15 sau AI=17); numerele de serie (AI=21). Numarul de serie se indica produsului pe timpul lui de existenta. Acest numar de serie, unit cu numarul de identificare a unitatii de comert, unical identifica fiecare exemplar al produsului in particular. Informatia mai detaliata o puteti obtine in brosura Identificatorii de Aplicare UCC/EAN .
  • Toate codurile de bare ale simbolicii GS1 DataBar contin "indiciu legaturii". Daca el se deosebeste de zero, atunci la codul de bare linear GS1 DataBar se cupleaza codul de bare bidimensional, efectuat in simbolica PDF417. Informatia mai detaliata in brosura Simbolicii noi ale codurilor de bare.
The Global Language of Business